06.Food (recipes etc.)

Grove scones - Oppskrift

21.10.2013 // kl.19:26 // 06.Food (recipes etc.) // 8 comments

Morn, morn! I dag startet jeg dagen med en herlig frokost! Scones og eggerre. Mm♥

Jeg har n videreutviklet sconesoppskriften min, og sconsene er herligere enn noen sinne. Denne gangen ble de mye luftigere og hevde mye bedre enn sist. Dessuten er de ganske sunne, da jeg delvis bruker grovere og mer fiberrikt mel. Anbefales prves!

Ingredienser:

2,5 - 3 dl siktet hvetemel

1 dl sammalt hvete, grovmalt

0,5 dl fiberbakst

1,5 - 2 ss bakepulver

2 ss sukker/sukrin

2 ss smeltet margarin

2 dl melk


Fremgangsmte:

- Sett ovnen p 225 grader

- Bland alle de trre ingrediensene i en bolle, med en slikkepott e.l.

- Tilsett det vte mens du "knar" deigen jevn. Bytt til bruke hendene nr deigen er fast nok.

- Tilsett ekstra hvetemel hvis deigen blir for vt. Unng ta for mye i deigen, da den skal vre s luftig som mulig.

- Del deigen i to biter, og lag to runde kaker p ca. 2-3 cm.

- Bruk en pizzaskjrer og del "kakene" i fire biter. Ikke trekk bitene fra hverandre, de skal brytes fra hverandre nr de er ferdigstekt.

- Ha de p bakepapir p en rist, og stek dem midt i ovnen i 8 - 10 min.

De smaker herlig med smr og brunost p! Men de er ogs gode med andre ting. Idag lagde jeg f.eks. eggerre til. Mm♥

Bon appetit!

Taco Enchiladas

05.10.2013 // kl.13:00 // 06.Food (recipes etc.) // 17 comments

Hej hopp! Hadde du tacofredag i gr? Da har jeg en fantastisk frokost/lunsjoppskrift til deg. Nemlig Taco Enchiladas! Superenkelt og supergodt!

Smr tacosaus p hele lefsa, og ha salatrestene, kjttdeig og ost p halve lompa. Brett s lompa slik at den ser ut som p bildet. Stekes p begge sider i stekepanna, slik at den fr litt brunfarge, fyllet blir varmt og osten smelter! Del den opp i mindre biter, eller putt den i aluminiumsfolie og spis den hel. Mmm♥ Det blir sinnsykt godt! Den fr den tacosmaken, men har fortsatt essensen av enchiladas. Anbefales!

Om du ikke har s mye tacorester igjen, s kan du gjre det p denne mten (ogs kjempegodt!!). Smr lompa med tacosaus, kutt opp litt familieskinke/kokt skinke, paprika og riv litt ost, og ha det p lompa. Brett den i to, som p bildet, og ogs denne skal stekes p begge sider i stekepanna, slik at den fr litt brunfarge, fyllet blir varmt og osten smelter! Del den opp i mindre biter som jeg har gjort p bildet over, eller putt den i aluminiumsfolie og spis den hel. Det blir fantastisk godt! Burde absolutt prves hvis du ikke har gjort det fr!

Har du spist Taco Enchiladas fr?

Bananhavrepannekaker - Oppskrift

03.10.2013 // kl.09:02 // 06.Food (recipes etc.) // 31 comments

Nam, nam! Jeg vknet i morres og funderte p hva jeg skulle ha til frokost, da jeg ikke har mer brd igjen og er bittelitt lei av cornflakes og crsli. Kjleskapet var ganske tomt og jeg mtte finne p noe enkelt jeg kunne lage av det lille jeg hadde, og du, det fant jeg! Kreativ som jeg er, har jeg n laget min egen, herlige frokostpannekakeoppskrift. Jeg elsker sunne frokostpannekaker, og jeg elsker varriere oppskriftene. Banan hres kanskje ikke srlig innbydende ut i en pannekakeoppskrift, men du kommer til bli overrasket. Det var kjempegodt!

Til fire pannekaker:

- 2 egg

- 1/2 (godt moden) banan

- 3 spiseskjeer lettkokte havreggryn (evt glutenfrie)

- Bittelitt salt

Fremgangsmte:

- Mos banen i bunn av bollen. Mos den godt med en skje/gaffel slik at det ikke blir klumpete.

- Ha eggene oppi bollen med banen, og bland godt. Rren skal bli s gjevn som mulig.

- Ha oppi havregryna og saltet, og blant godt.

- Ha stekepanna p middels varm plate (4 av 6 f.eks.) og ha litt olje/smr i panna. Bananen gjr slik at rra setter seg lettere fast..

- Ha litt rre i panna og spre det utover slik at det dekker ca. halve panna i midten.

- Stek p begge sider til den har ftt litt brunfarge.

Avhengig av hvor mektig frokost du vil ha, finnes det masse god topping. Idag kjrte jeg blbrsyltety, men vil vanligvis kanskje foretrekke friske br, og eventuelt cottage cheese hvis jeg vil ha den litt mektigere og mer proteinrik (etter trening f.eks.).

Hva synes du? Er dette noe du vil prve?

Hper alle har spist en god frokost idag!♥









Name: Veronika Roth
Age: 22
From: Oslo, Norway
Lives: Oslo, Norway


Amateur photographer who enjoys life to it's fullest. Here you get to read about my everyday life and everything I'm passionate about.



Contact: contact@veronikaroth.com Other: facebook



Veronika Roth

All images on this blog are taken by me and all text is written by me unless I have given other sources. I therefore see that no one uses this without an agreement.

Search the blog

Categories

Archive



Instagram



@Veronikaroth

Bloglovin/Bloggurat

Follow on Bloglovin

Follow on Bloglovin

Norske blogger

hits