06.Food (recipes etc.)

Grove scones - Oppskrift

21.10.2013 // kl.19:26 // 06.Food (recipes etc.) // 8 comments

Morn, morn! I dag startet jeg dagen med en herlig frokost! Scones og eggerøre. Mm♥

Jeg har nå videreutviklet sconesoppskriften min, og sconsene er herligere enn noen sinne. Denne gangen ble de mye luftigere og hevde mye bedre enn sist. Dessuten er de ganske sunne, da jeg delvis bruker grovere og mer fiberrikt mel. Anbefales å prøves!

Ingredienser:

2,5 - 3 dl siktet hvetemel

1 dl sammalt hvete, grovmalt

0,5 dl fiberbakst

1,5 - 2 ss bakepulver

2 ss sukker/sukrin

2 ss smeltet margarin

2 dl melk


Fremgangsmåte:

- Sett ovnen på 225 grader

- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, med en slikkepott e.l.

- Tilsett det våte mens du "knar" deigen jevn. Bytt til å bruke hendene når deigen er fast nok.

- Tilsett ekstra hvetemel hvis deigen blir for våt. Unngå å ta for mye i deigen, da den skal være så luftig som mulig.

- Del deigen i to biter, og lag to runde kaker på ca. 2-3 cm.

- Bruk en pizzaskjærer og del "kakene" i fire biter. Ikke trekk bitene fra hverandre, de skal brytes fra hverandre når de er ferdigstekt.

- Ha de på bakepapir på en rist, og stek dem midt i ovnen i 8 - 10 min.

De smaker herlig med smør og brunost på! Men de er også gode med andre ting. Idag lagde jeg f.eks. eggerøre til. Mm♥

Bon appetit!

Taco Enchiladas

05.10.2013 // kl.13:00 // 06.Food (recipes etc.) // 17 comments

Hej hopp! Hadde du tacofredag i går? Da har jeg en fantastisk frokost/lunsjoppskrift til deg. Nemlig Taco Enchiladas! Superenkelt og supergodt!

Smør tacosaus på hele lefsa, og ha salatrestene, kjøttdeig og ost på halve lompa. Brett så lompa slik at den ser ut som på bildet. Stekes på begge sider i stekepanna, slik at den får litt brunfarge, fyllet blir varmt og osten smelter! Del den opp i mindre biter, eller putt den i aluminiumsfolie og spis den hel. Mmm♥ Det blir sinnsykt godt! Den får den tacosmaken, men har fortsatt essensen av enchiladas. Anbefales!

Om du ikke har så mye tacorester igjen, så kan du gjøre det på denne måten (også kjempegodt!!). Smør lompa med tacosaus, kutt opp litt familieskinke/kokt skinke, paprika og riv litt ost, og ha det på lompa. Brett den i to, som på bildet, og også denne skal stekes på begge sider i stekepanna, slik at den får litt brunfarge, fyllet blir varmt og osten smelter! Del den opp i mindre biter som jeg har gjort på bildet  over, eller putt den i aluminiumsfolie og spis den hel. Det blir fantastisk godt! Burde absolutt prøves hvis du ikke har gjort det før!

Har du spist Taco Enchiladas før?

Bananhavrepannekaker - Oppskrift

03.10.2013 // kl.09:02 // 06.Food (recipes etc.) // 31 comments

Nam, nam! Jeg våknet i morres og funderte på hva jeg skulle ha til frokost, da jeg ikke har mer brød igjen og er bittelitt lei av cornflakes og crüsli. Kjøleskapet var ganske tomt og jeg måtte finne på noe enkelt jeg kunne lage av det lille jeg hadde, og du, det fant jeg! Kreativ som jeg er, har jeg nå laget min egen, herlige frokostpannekakeoppskrift. Jeg elsker sunne frokostpannekaker, og jeg elsker å varriere oppskriftene. Banan høres kanskje ikke særlig innbydende ut i en pannekakeoppskrift, men du kommer til å bli overrasket. Det var kjempegodt!

Til fire pannekaker:

- 2 egg

- 1/2 (godt moden) banan

- 3 spiseskjeer lettkokte havreggryn (evt glutenfrie)

- Bittelitt salt

Fremgangsmåte:

- Mos banen i bunn av bollen. Mos den godt med en skje/gaffel slik at det ikke blir klumpete.

- Ha eggene oppi bollen med banen, og bland godt. Røren skal bli så gjevn som mulig.

- Ha oppi havregryna og saltet, og blant godt.

- Ha stekepanna på middels varm plate (4 av 6 f.eks.) og ha litt olje/smør i panna. Bananen gjør slik at røra setter seg lettere fast..

- Ha litt røre i panna og spre det utover slik at det dekker ca. halve panna i midten.

- Stek på begge sider til den har fått litt brunfarge.

Avhengig av hvor mektig frokost du vil ha, finnes det masse god topping. Idag kjørte jeg blåbærsyltetøy, men vil vanligvis kanskje foretrekke friske bær, og eventuelt cottage cheese hvis jeg vil ha den litt mektigere og mer proteinrik (etter trening f.eks.).

Hva synes du? Er dette noe du vil prøve?

Håper alle har spist en god frokost idag!♥









Name: Veronika Roth
Age: 22
From: Oslo, Norway
Lives: Oslo, Norway


Amateur photographer who enjoys life to it's fullest. Here you get to read about my everyday life and everything I'm passionate about.



Contact: contact@veronikaroth.com Other: facebook



© Veronika Roth

All images on this blog are taken by me and all text is written by me unless I have given other sources. I therefore see that no one uses this without an agreement.

Search the blog

Categories

Archive



Instagram



@Veronikaroth

Bloglovin/Bloggurat

Follow on Bloglovin

Follow on Bloglovin

Norske blogger

hits