À Paris

27.03.2014 // kl.14:32 // 02.Blog - Paris // 8 comments

Jeg tenkte jeg kanskje kunne skrive litt om hvorfor jeg faktisk er her i Paris. Det er nok ikke alle som har fått med seg det..

Planleggingen startet vel som en vag drøm på ungdomsskolen. Da visste jeg ikke hva jeg hadde lyst til å studere og drive med videre, så jeg hadde det i bakhodet at hvis jeg fortsatt ikke visste det etter videregående, så skulle jeg ta et friår og tilbringe hele eller deler av det i Paris. Jeg har alltid hatt en kjærlighet til Frankrike, Paris og språket. Jeg aner ikke hvorfor. Men jeg er veldig glad for det! I løpet av ungdsomsskolen og videregående bare ble drømmen en slags plan. Jeg ante ikke hvordan, når eller hva jeg skulle, men jeg visste jeg skulle hit.

I løpet av videregående dannet det seg også andre tanker vedrørende denne planen, som bare var med på å styrke den. Tenk å ha hatt fem år med språk på ungdsomsskolen og videregående, og fortsatt ikke kunne bruke det ordentlig. Det er fem verdifulle år kastet rett i vasken, det. Og siden jeg fortsatt ikke visste hva jeg ville gjøre videre, ble det fastsatt! Jeg skulle til Paris!

Men hva jeg skulle gjøre der, og hvordan jeg skulle ha råd til det, det ante jeg ikke.. Jeg visste at jeg ikke ville være au pair og jeg visste jo ikke hva jeg ville studere, så studier ble det ikke. Det måtte med andre ord bli et helt orginalt og selvdrevent prosjekt. Og det ble det! Her kommer vi til saken, ja:

Jeg er her altså for å forbedre språket, som jeg skrev tidligere, og for å leve det franske og parisiske liv som jeg liker så godt. Men i tillegg til dette, så har jeg laget meg et selvstendig fotoprosjekt. Et prosjekt som jeg håper på å få laget en utstilling av når jeg er hjemme igjen. Det å kombinere tre ting jeg virkelig elsker, språk, fransk kultur og foto, er jo bare drømmen!

Det første jeg tenkte på da jeg satt sammen ordet fotoprosjekt og ordet Paris, var fine HDR-bilder av Eiffeltårnet, Louvre og alle de typiske parisiske monumentene og tingene man tenker på når man hører ordet "Paris". Men i lengden blir jo dette veldig kjedelig.. "Vi har sett det før".. Så for å gi prosjektet mitt litt dybde og for å vekke interresse, valgte jeg å gå litt mer inn i dybden av Paris. Jeg vil fange litt mer enn bare det vi har sett så utrolig mange ganger før. Jeg vil i tillegg til å leke med det typiske, dra til utkanten av byen og kanskje finne det litt mer mørke. Altså sette opp hvitt mot sort. Alt fra vakre bilder av den fantastiske og kulturelle delen av Paris, til mørkere, eller mer annerledes deler av byen.

Dette blir mitt første selvstendige prosjekt, så det blir veldig spennende. Men jeg føler også litt press, dessverre.. Jeg er i Paris, liksom. Jeg kan jo ikke komme hjem herfra med et mislykket prosjekt.. Alt ligger og veier på meg, og bare meg. Det er litt skummelt.. Men, herregud, selvfølgelig er det mest spennende og gøy! Jeg gleder meg til å komme i gang!

Så, nå har jeg jobbet et halvt år for å tjene nok penger til leilighet og et lite budsjett under oppholdet, og nå ER JEG HER! Det er helt uvirkelig!

Paris, je t'aime♥


Jeg vet trutmunnen er fæl.. Men jeg har en tendens til å gjøre det når jeg ikke har lyst til å smile med tennene.. Skal prøve å slutte!

Har du vært i Paris før?

#paris #fransk #foto #fotoprosjekt #kultur #veronikaroth

8 comments

kaikaxx

27.03.2014 kl.14:42

Heldig! fin du er :)

Kristin

27.03.2014 kl.17:35

Så spennende prosjekt! :)

Utrolig tøft å reise til Paris, og det er jo genialt å få praktisert språket :)

Jeg har aldri vært der, men har veldig lyst til å dra dit en gang :)

Lea Annette

27.03.2014 kl.19:44

åå jeg skal også til Paris etter vgs, men vet ikke hva jeg skal gjøre der enda :D

- men hvordan fant du leiligheten?(link kanskje?) og har du tenkt å flytte til Paris senere, eller en annen by i Frankrike?

Veronika Roth

27.03.2014 kl.20:28

kaikaxx: Tusen takk! :))

Veronika Roth

27.03.2014 kl.20:30

Kristin: Ikke sant! Gleder meg til å komme ordentlig i gang! Nja, Paris er ikke egentlig det beste stedet å praktisere språket, parisere er så.. inneslutta.. Selv franskemenn fra andre deler av landet sliter med å komme inn til pariserne.. Men har man tunga rett i munn og deltar aktivt på mange aktiviteter/arrangementer (biblitoeker med events, expat-grupper, matlagingskurs, språkkurs, osv.) så går det fint. Anbefales på det sterkeste! Paris er fantastisk! :):)

Veronika Roth

27.03.2014 kl.20:37

Lea Annette: Så bra! Finn på noe å gjøre, og bare dra! Det er verdt det! Hvis du ikke er helt siker på hva du vil, så er jo au-pair en fin måte å gjøre det på! På den måten kan du jo kombinere byen i seg selv med det å praktisere språk og bli kjent med nye mennesker. Hvis ikke du velger å være au-pair, anbefaler jeg deg iallefall å finne noe å gjøre. Det blir ensomt å være helt alene i en så stor by etter hvert, uansett hvor godt man trives i sitt eget selvskap.

Denne leiligheten fant jeg på 9flats.com. Det er en side hvor folk leier ut hele leiligheter, eller deler av leilighetene sine for for en veldig grei pris. I Paris generelt er det ganske dyrt, så du må regne med å punge ut med noen tusenlapper i måneden.. Ellers finnes det jo ungdomsherberger, osv., avhengig av hvor lenge du velger å være her.

Jeg vet ikke om jeg senere kommer til å flytte hit permanent, men jeg har, som sagt, en veldig stor kjærlighet til byen, landet og språket, så jeg kommer definitivt til å prøve å få meg en egen leilighet her etter hvert, sånn at jeg kan reise hit så ofte det passer meg:)

Inga

27.03.2014 kl.22:46

Fy søren så heldig du er! Har vært i Paris 4 ganger, elsker virkelig den byen<3 Gleder meg til å følge bloggen din mens du er der, misunnelig til 1000:-)

Veronika Roth

28.03.2014 kl.00:57

Inga: Ja, det er så fantastisk her! Åh, så hyggelig! Skal skrive så mye jeg kan, og publisere masse bilder:):)

Write a commentName: Veronika Roth
Age: 22
From: Oslo, Norway
Lives: Oslo, Norway


Amateur photographer who enjoys life to it's fullest. Here you get to read about my everyday life and everything I'm passionate about.Contact: contact@veronikaroth.com Other: facebook© Veronika Roth

All images on this blog are taken by me and all text is written by me unless I have given other sources. I therefore see that no one uses this without an agreement.

Search the blog

Categories

ArchiveInstagram@Veronikaroth

Bloglovin/Bloggurat

Follow on Bloglovin

Follow on Bloglovin

Norske blogger

hits